Wedstrijdverslag Dames 1

VROUWEN HELLAS

Het vrouwenteam van Hellas opende het seizoen in de tweede divisie als gepromoveerde club met een prima 25-19 overwinning op VVW. Bij de rust was het nog maar 8-7 voor het team van trainer/coach Daan de Koning.

Het debuut van de Haagse vrouwen oogde nog wat nerveus, al was de opening met een 8-3 voorsprong heel sterk. De Koning: ,,Daarna gaven we de tegenstander te veel ruimte om terug te komen tot 8-7. Dat hebben we in de tweede helft weer recht gezet door uiteindelijk met zes doelpunten verschil te winnen.”

De Koning was vooral tevreden over zijn verdediging. ,,Dat is een belangrijk wapen van ons. In de aanval moeten we constanter worden en minder fouten maken. Al met al erg tevreden over onze eerste wedstrijd op dit nieuwe niveau. Met daarbij ook nog voldoende ruimte voor verdere ontwikkeling.

Topscorer bij Hellas was Selle van der Linden met 11 doelpunten en keepster Naomi van der Geest behoorde tot de uitblinksters.